Lär dig flyga hos oss

Vi kör varje år en ny kurs för dig som vill ta ett eget certifikat. Med det i fickan kan du sedan hyra flygplan hos oss eller hos någon annan klubb i Europa. Du kan givetvis också köpa ditt eget flygplan om du vill. Teorikursen startar på hösten och pågår fram till maj månad. Flygträningen startar i Februari och pågår i den takt du vill tills att du är klar för uppflygning. Kursen är öppen för alla intresserade. Vi använder oss av Diamond DA-40 TDI, och Piper PA-28 för flygträningen. Du kommer bl.a. att träna mycket på landningar på Frösöns och Optands landningsbanor såsom på videon nedan.

 

Klubbens nya flygplan har kommit hem

Klubben har köpt en Cessna 150, SE-CXI som nu kommit hem! Hon står i Trähangaren i väntan på lite service och att få en ny radio installerad. Sen är tanken att det ska bli ett billigt alternativ för den som vill flyga ensam eller med en passagerare.

Nyheter

|

Under söndagen så uppmärksammades det att det inte gick att tanka 100 LL. Det kunde senare konstateras att det är ett elfel till tankanläggningen. Vi hoppas att vi får hit en reparatör under veckan.

|

Nu är det snart dags för höstens informationsträffar som för dig som vill veta hur det går till att lära sig att flyga.

Information om flygutbildningen (LAPL + PPL + teoridel godkänd för UL) samt prova-på-flyg lördag den 17 och 24 september hos Östersunds Flygklubb på Optands flygfält kl 14.00-16.00

Vet du någon som är intresserad så ta hem affischen nedan genom att klicka på den och skicka den till honom eller henne.

Ingen föranmälan behövs.
Preliminärt är vinterns kursstart planerad med varannan söndag (heldag) jämna veckor med start v 40 (9/10) tom v 10 + teknisk
kurs v 14.
OBS! Kurstart är preliminärt! Det är nio ämnen som ska gås igenom. Flera ämnen går att läsa som självstudier för dig som har långt till Optand. Tre ämnen har obligatorisk närvaro.

 

|

NOTAM gällande en lyftkran vid Tallåsen/Jägarvallen.
Det gäller från nu fram till 10 Oktober. Därefter kommer kranen att flyttas inom området fram till v.50. Vid flytt kommer nytt NOTAM med justerade koordinater.
Angiven koordinat i WGS är 631113N, 0143854E. Höjd 246ft/75 meter GND (1382ft MSL). Belyst.!