Lär dig flyga hos oss

Vi kör varje år en ny kurs för dig som vill ta ett eget certifikat. Med det i fickan kan du sedan hyra flygplan hos oss eller hos någon annan klubb i Europa. Du kan givetvis också köpa ditt eget flygplan om du vill. Teorikursen startar på hösten och pågår fram till maj månad. Flygträningen startar i Februari och pågår i den takt du vill tills att du är klar för uppflygning. Kursen är öppen för alla intresserade. Vi använder oss av Diamond DA-40 TDI, och Piper PA-28 för flygträningen. Du kommer bl.a. att träna mycket på landningar på Frösöns och Optands landningsbanor såsom på videon nedan.

 

Nyheter

Nu är vårt LAPL skoltillstånd godkänt och klart! Teorikursen är densamma för LAPL och PPL och vi kör kursstarter varje höst. Det innebär att du kan vänta med att bestämma om du vill ta ett LAPL eller PPL fram tills att flygningen startar i februari. Läs mer HÄR.

Vi har också fått in SE-FYN i skoltillståndet och kan använda den för skolning.

AVA-lärare Jimmy Nilsson kommer hålla 2 dagar provlektioner inom avancerad flygning på Optand 3/6 och 4/6 med flygplanet T67 Slingsby Firefly för intresserade personer. Vi har redan några piloter från klubben anmälda och det finns möjlighet att några till får flyga. Pris på en provlektion (20 min.) 1900 SEK. Det kommer bli möjlighet till spinnträning, ovanliga flygläge och prova på avancerad flygning. Hälsningar Sarka.

Intresserade personer får anmälla sig till Jimmy på email:

Nu är det dags att anmäla sig till årets brandflyg. Kravet för att få flyga som pilot är minst 100 flygtimmar och medl.skap i FFK. Som spanare behövs medl.skap i FFK och för båda behövs det också utb. på Rakel och TBOS. Dessa utbildningar kommer att verkställas inom en snar framtid. För piloter som inte har 100 timmar och elever är det ett bra tillfälle att åka med som spanare. Du som är medlem i ÖFK och har registrerat dig uppe till höger kan logga in och anmäla dig under fliken "Brandflyg 2016". Vid ev frågor kontakta Bernth Norberg på 070-2885178.

Utvecklingen av klubbens sida har varit stillastående ett tag, men nu ska det bli skillnad. Det här är den nya sidan och du kommer förhoppningsvis att se hur den växer varje vecka. För att det ska fungera behövs fler som skriver. Kan du hjälpa till att skriva och rätta information och lägga in bilder? Mejla till: