Lär dig flyga hos oss

Vi kör varje år en ny kurs för dig som vill ta ett eget certifikat. Med det i fickan kan du sedan hyra flygplan hos oss eller hos någon annan klubb i Europa. Du kan givetvis också köpa ditt eget flygplan om du vill. Teorikursen startar på hösten och pågår fram till maj månad. Flygträningen startar i Februari och pågår i den takt du vill tills att du är klar för uppflygning. Kursen är öppen för alla intresserade. Vi använder oss av Diamond DA-40 TDI, och Piper PA-28 för flygträningen. Du kommer bl.a. att träna mycket på landningar på Frösöns och Optands landningsbanor såsom på videon nedan.

 

Nyheter

Klubben har köpt en Cessna 150, SE-CXI som nu kommit hem! Hon står i Trähangaren i väntan på lite service och att få en ny radio installerad. Sen är tanken att det ska bli ett billigt alternativ för den som vill flyga ensam eller med en passagerare.

NOTAM gällande en lyftkran vid Tallåsen/Jägarvallen.
Det gäller från nu fram till 10 Oktober. Därefter kommer kranen att flyttas inom området fram till v.50. Vid flytt kommer nytt NOTAM med justerade koordinater.
Angiven koordinat i WGS är 631113N, 0143854E. Höjd 246ft/75 meter GND (1382ft MSL). Belyst.!

Nu är vårt LAPL skoltillstånd godkänt och klart! Teorikursen är densamma för LAPL och PPL och vi kör kursstarter varje höst. Det innebär att du kan vänta med att bestämma om du vill ta ett LAPL eller PPL fram tills att flygningen startar i februari. Läs mer HÄR.

Vi har också fått in SE-FYN i skoltillståndet och kan använda den för skolning.

Nu är det dags att anmäla sig till årets brandflyg. Kravet för att få flyga som pilot är minst 100 flygtimmar och medl.skap i FFK. Som spanare behövs medl.skap i FFK och för båda behövs det också utb. på Rakel och TBOS. Dessa utbildningar kommer att verkställas inom en snar framtid. För piloter som inte har 100 timmar och elever är det ett bra tillfälle att åka med som spanare. Du som är medlem i ÖFK och har registrerat dig uppe till höger kan logga in och anmäla dig under fliken "Brandflyg 2016". Vid ev frågor kontakta Bernth Norberg på 070-2885178.