Östersunds Fallskärmsklubb

Vi är den äldsta av Sveriges fallskärmsklubbar och bildades 1958. Det allra första civila fallskärmshoppet gjordes faktiskt på Storsjöns is i februari 1956. Hopparna var befäl från fallskärmsjägarskolan, FJS som även ville hoppa på sin fritid.

Vi hoppar helger februari till och med oktober och ibland även på onsdagkvällar under sommarhalvåret. På sommaren anordnar vi även speciella hoppveckor.

Klubben är medlem i SFF, Svenska Fallskärmsförbundet som är en paraplyorganisation för alla svenska fallskärmsklubbar. Som fallskärmshoppare får Du med din SFF-licens hoppa vart Du vill i hela världen. Detta utnyttjas vid olika hoppträffar, bugi, som anordnas där man kan umgås och hoppa tillsammans med hoppare från andra klubbar.

Vårt hoppfält och vår klubbstuga ligger vid Östersund Optand Flygplats, cirka 13 km söder om Östersund. Ta buss nummer 10 mot Brunflo och kliv av vid Optandssågen. Sedan har du en promenad på ca 15 minuter upp till fältet. Här kan du bo över och umgås med andra hoppare. Våningssängar finns men du få själv ta med sovsäck eller lakan. Vi har gemensamt kök, duschar och bastu.

Välkommen att kontakta klubben som är en klubb med härlig gemenskap och ett högt säkerhetstänkande. Du finner kontaktuppgifter under ”KONTAKT”  i menyraden och på klubbens egen hemsida www.ofsk.net

Välkommen!